Finisaje naturale pentru case noi: Opțiuni pentru exterior, interior și băi
Dacă îți construiești o casă nouă, alegerea finisajelor naturale în locul celor convenționale poate face o diferență majoră. Acestea nu doar că oferă un aspect autentic și estetic deosebit, dar și avantaje importante pentru sănătatea ta și a locuinței, cum ar fi reglarea umidității și prevenirea mucegaiului. Materialele precum varul și argila sunt prietenoase cu mediul și contribuie la un spațiu sustenabil, reducând impactul ecologic. Află mai multe despre aceste beneficii și de ce merită să faci această alegere în articolul complet!
Beneficiile finisajelor naturale pe bază de argilă
Sistemul Caminota oferă soluții ecologice pentru pereți, combinând tradiția cu inovația. Realizate din materiale 100% naturale, finisajele pe bază de argilă nu doar îmbunătățesc estetica spațiilor, dar și reglează umiditatea, protejează împotriva mucegaiului și contribuie la un climat interior sănătos. Descoperă cum acest sistem aduce durabilitate și confort termic în orice tip de locuință, fie tradițională sau modernă.
Tipuri de tencuieli și finisaje pentru pereți interiori și exteriori
Acest ghid complet te ajută să înțelegi avantajele fiecărui tip de tencuială și să iei cea mai bună decizie pentru a obține rezultate durabile și estetice.
Renovarea casei Frusina, una dintre ultimele case tradiționale din jud. Ilfov, cu ajutorul Caminota
Casa Frusina, un simbol al arhitecturii tradiționale din Muntenia, a fost salvată și restaurată cu ajutorul materialelor naturale, devenind un exemplu viu al patrimoniului cultural românesc.
Ce unelte folosim la tencuit cu sistemul Caminota
Am pregătit o listă cu cele mai folosite unelte atunci când tencuim cu materialele naturale pe bază de argilă de la Caminota. Pentru cine a mai tencuit aceste unelte nu vor fi o noutate dar e important să le avem la îndemână atunci când avem nevoie de ele.
Ce decizii trebuie luate când renovăm pereții caselor tradiționale cu finisaje pe bază de argilă
În continuare vom dezvolta lucrările legate de tencuit, finisat si zugrăvit pereții caselor tradiționale - de pământ (fie el chirpici, paiantă sau văiugă) sau din bârne de lemn.
Planificarea lucrărilor când renovăm o casă veche de la țară cu pereți din chirpici sau paiantă
Înainte să ne apucăm de treabă, trebuie să ținem cont de câteva aspecte, care ne vor ajuta să vedem lucrurile mai structurat și mai ușor de organizat. Există trei tipuri de intervenții la o casa veche: conservare, consolidare și renovare.
Renovarea caselor vechi de chirpici sau paiantă cu materiale naturale, versus “plasă și adeziv”
Vedem prea des case de la țară renovate cu “plasă și adeziv”, peste care e tras un glet, amorsă si lavabilă. Arată bine lucrările …vreo 2-3 poate chiar 5 ani. După care? La început apar fisuri, iar în următorii ani încep deprinderile si crăpăturile.
Tencuirea și finisarea pereților de cărămidă a unei case noi cu materiale Caminota 100% naturale
Cu ajutorul sistemului de tencuială și finisaje naturale pe bază de argilă Caminota orice casă nouă din cărămidă, BCA, lemn, hempcrete, etc, se poate transforma într-o casă sănătoasă